Nakupování

To nejlepší z Paříže aneb 4 důvody proč vyrazit


  1. Kultura

Paříž je kulturou zcela obklopená. Asi úplně první, co všechny napadne je Eiffelova věž. Vznikla na počest výročí Velké francouzské revoluce a je pojmenována po jejím staviteli – Gustavu Eiffelovi. Původně se zamýšlelo, že bude rozebrána po 20 letech od jejího vzniku, ale díky její funkci jakožto meteostanice a později i televizní vysílač, bylo rozhodnuto o jejím zachování. Postupem času se proslavila a dnes už si ani Paříž bez Eiffelovky neumíme představit.
Pokud ji chcete navštívit, vyberte možnost brzkého rána (okolo 8. hodiny), kdy se ještě netvoří fronta, protože jinak můžete čekat i celý den. Po večerech se zase Eiffelovka svítí každou hodinu a přitahuje tak do nedalekého parky zamilované páry, které si na rozsvícení počkají.Eiffelova věž

  1. Umění

V Paříži je umístěno na 170 muzeí a k tomu každý den probíhá nespočet galerií, http://dubanci.cz/galerie/ které ať už mají stálou expozici či ne, jsou jednoduše úžasné. Pravé nadšence určitě nemine Louvre, Musée d’Orsay a Centre Georges Pompidou. V muzeích však nenajdete jen umění, ale i muzea zaměřená na techniku, novodobé objevy, humanismus a mnoho a mnoho dalších.
Umění však nenajdete jen uvnitř těchto budov. Můžete se nechat nadchnout i tzv. street art. Tito pouliční umělci Vám zpříjemní Vaši návštěvu zpěvem, hudbou, nebo i jiným druhem umění. Někteří Vám nakreslí Vaši podobiznu atd.

  1. Jídlo

Posledním důvodem, proč vyrazit (hlavně pro nás Čechy) je jídlo. Gastronomie ve Francii je velmi specifická, a to nejen sama o sobě, ale hlavně proto, že každý region má svá jídla a specifika. Stejně jako když u nás srovnáte pražskou gastronomii s tou na Moravě.
Francouzské jídlo vyvolá ve většině lidí tak trochu pocit hladu a chuti. Představí si totiž křupavou bagetu se skvělým sýrem a k tomu víno.
Ve Francii toho najdete mnohem více. Ano, tohle j samozřejmě klasika, kterou nesmíte zapomenout vyzkoušet, ale Francie dokáže ohromit například i salámy, paštikami, a dalšími pochutinami.Sklenice vína s pozadím bagety a sýru

  1. Letenky

Letenky do Paříže nejsou jedny z nejlevnějších, ale pokud si správně vyberete čas můžete hodně ušetřit. Za skvělou cenu i ve vytížených měsících najdete letenky z Prahy do Paříže na levneletenky.cz.