Služby

3D tisk

Zatímco všechny obráběcí stroje vždy z polotovaru odebírají materiál a přeměňují ho v třísky, princip 3D tisku je zcela opačný. 3D tisk je přírůstková výrobní technologie, kdy se objekt vytváří skládáním souvislých vrstev materiálu až do finální podoby. Při výrobě vzniká jen minimální odpad. Technologií 3D lze vytvářet tvarově složité výrobky, se kterými by si sebešikovnější obráběč neporadil. 3D tisk začíná mít široké využití v mnoha až překvapivých oblastech lidského konání. Například ve zdravotnictví se již vytiskla umělá čelist a lidské ucho. NASA rozvíjí projekt na tisk jídla v kosmu. V Praze stojí od roku 2020 první dům vytištěný 3D technologií.

Lego

3D tiskárny se začínají objevovat i v některých domácnostech, ale proč utrácet peníze za tiskárnu, potřebujete-li tisknout jen nárazově? Využijte 3d tisk Olomouc. Máte vytvořený 3D model nebo máte jen představu o konečném výrobku? Model vám vytvoří dle vašeho přání. Materiál pro tisk se volí dle požadavku zákazníka. Nejuniverzálnější materiál je biologicky rozložitelné vlákno PLA, není ale vhodné pro venkovní použití. Z materiálu ABS se tiskne např. Lego, je velmi odolný proti nízkým i vysokým teplotám, kyselinám a alkáliím, olejům, tukům, je tuhý a houževnatý.

3D tisk

Na výběr jsou i další materiály, ASA, PET-G, FLEXI, WOOD, NYLON či materiály technické plněné Aramidem, Carbonem nebo skleněnými vlákny. Samozřejmostí je barevné provedení a to až 4 barvy v jedné vrstvě. Nevytiskneme vám dům, ale cokoliv do rozměrů 420 x 300 x 400 mm. Rozbila se vám nějaká součástka a už ji nelze sehnat v obchodě nebo je extrémně drahá? Zvažte 3D tisk. Chcete mít originální vánoční ozdoby na stromečku? Nebo vykrajovátka na cukroví? Zvažte 3D tisk. Plánujete stavbu či rekonstrukci domu a nedovedete si to představit? Nechte si vytisknout 3d model! Jednoduché, efektivní, cenově dostupné – to je 3D tisk Olomouc.