Nakupování

K bazénu patří i teploměr

Žijeme v době, kdy už má pomalu každý majitel rodinného domku nebo vily se zahradou na této venkovní bazén. V některých případech je to sice jenom záležitost image, protože když to mají ostatní, připadal by si člověk tak jaksi méněcenný, kdyby byl „černou ovcí“, ovšem každopádně je to něco, co není za letních veder rozhodně k zahození. Protože takový bazén, to je osvěžení, jež nejednou přijde více než vhod.
míč v bazénu
To však samozřejmě jedině tehdy, když je takový bazén plný průzračné vody, jež přímo vybízí k tomu, aby se do ní jeden vrhnul.
Ovšem taková voda není samozřejmostí. Pokud ji člověk nechá jenom na pár dní napospas svému osudu, začne se tato kazit. Tu do ní něco napadá, tu se v ní začnou množit nějaké ty mikroorganismy nebo nevítané vodní rostliny, a než se jeden naděje, už takový bazén není žádnou chloubou.
A tak nezbývá, než se o kvalitu takové vody starat. A k takové péči patří kromě zařízení na mechanické čištění vody a nějaké té nezbytné bazénové chemie i taková zdánlivá banalita, jako je teploměr do bazénu.
Takový je sice zdánlivě banální věc, bez níž by se dalo obejít, jenže skutečnost se od této představy přece jenom liší. Protože i teploměr je pro kontrolu teploty vody a vše, co s touto souvisí, nezbytný.
Takový bazénový teploměr z hodnotného materiálu, odolávajícího i bazénové chemii, je uzpůsoben k měření vody pod hladinou, čímž člověku poskytuje služby jako žádný jiný z teploměrů. A tyto služby jsou v zásadě dvojího druhu.
lehátka u bazénu
a) Díky němu lze snáze používat již zmíněnou bazénovou chemii. Každá z takových chemických látek má ve svém návodu uvedeno, při jaké teplotě jak působí, lze se tak vyvarovat toho, že by vlivem nesprávné teploty neúčinkovala dokonale, což by snížilo kvalitu vody.
b) Tento teploměr lze použít i k regulaci používání bazénu dětmi. Lze stanovit, že se v něm tyto smí koupat až při teplotě nad určitou hodnotou, čímž se dá nejjednodušeji předcházet nachlazení, křečím z příliš studené vody a podobně, a což rovněž eliminuje škemrání takových dítek, zda už je do té vodu pustíme, jestli už tam smějí, jestli se můžou už jít koupat, jestli už je voda dost teplá a podobně.
Ať tak či onak, je takový rtuť neobsahující a tudíž neškodný teploměr do bazénu dobrá věc. Něco, co by vám nemělo chybět. Pokud máte bazén.
Ale pro mě a za mě i pokud bazén nemáte. Protože tento teploměr dokáže měřit pochopitelně nejen teplotu vody, ale i vzduchu. A i tu je nejednou vhodné znát, nemyslíte?