Domácnost

Vytvořte si dokonalou domácí kancelář

Mnoho zaměstnanců nyní přešlo na home office a vykonávají své obvyklé činnosti z domova. A hodně lidí na to není vůbec zvyklých. Možná jste měli pocit, že to bude pohodlnější a jednodušší, jenže není. Důvod je jednoduchý. Nemáte klidné místo, pohodlnou židli nebo ideální osvětlení.

Nejlepším řešením zařízení interiéru obecně je využít odborníky. Bytoví architekti vám navrhnou dokonalý prostor pro práci, relax a trávení volného času s rodinou. Možná si myslíte, že home office je jen malý stůl a židle, ale není to pravda. Je toho mnohem víc, na co musíte myslet. A jen odborník dokáže prostor navrhnout tak, abyste mohli dělat stejně efektivně jako v běžné kanceláři.

Home office černobílá

Co všechno potřebujete?

Ne, opravdu nejde jen o stůl. Abyste mohli vykonávat svou činnost dobře, efektivně a rychle, potřebujete toho hodně. Klid, hodně světla, ideální teplotu a pohodlí. Umístění koutku se bude hodně odvíjet od toho, kdy se pouštíte do povinností. Máte-li plný úvazek a děláte především v době, kdy je partner v zaměstnání a děti ve škole, můžete ho umístit k oknu do obýváku. Pokud jsou pro vás aktivnější večery, budete muset vybrat místo vzdálené od pohovky a televize.

Domácí pracovní prostor

Výběr stolu

Měl by mít hlavně dostatek úložného prostoru a velkou desku podle toho, co vše na ni potřebujete umístit. Nezapomínejte na šuplíky. Jedině tak se nebudou dokumenty povalovat po celém bytě a budete v nich mít pořádek. A hlavně je budete mít vždy po ruce. Skvělým pomocníkem je také nástěnka, na které můžete sledovat akutní úkoly, dávat si tam poznámky apod.

Židle

Poslední nezbytný aspekt je samozřejmě židle. Sami jistě nejlépe víte, co vám vyhovuje. Nastavte si správnou výšku a polohu pohodlné židle a váš den bude hned lepší. Bolavá záda k produktivitě nepomohou. Přesně naopak. A pokud chcete své myšlení ještě trochu nakopnout, zvolte správné barvy. Nejlepší jsou teplé barvy jsou skvělé pro kreativní povolání, studené naopak pro lidi, kteří se zabývají financemi, účetnictvím nebo IT.