Countryon

Potřebujete poradit s čímkoliv, co souvisí s vaším podnikáním? Pak jste tu správně. Jen těžko byste k tomuto účelu hledali lepší web, než je ten náš.

Nakupování

Víte, co jíte? Nakličte si zdravá semínka mungo fazolek.

Nejen příznivci „živé kuchyně“, tzv. raw stravování si mohou připravit kličky fazole mungo. Můžete se k nim s klidem přidat. A víte, čím je raw kuchyně specifická? Připravuje jídlo z přirozených potravin, nejlépe z těch, které jsou v dosahu a dojezdu od svého bydliště. Tito lidé nejraději odebírají zeleninu a ovoce od domácích farmářů, podporují tak jejich podnikání, a hlavně podporují své zdraví. Jedí převážně zeleninu, ovoce a v jejich stravě jim nechybní ani zdravé tuky ve formě ořechů, a to jak vlašských, lískových, ale výjimečně i z jiných zdrojů, např. pekanových, makadamových apod. Každý ořech má svou specifickou chuť a pomáhá při jiných onemocněních a nedostatku vitamínů.luštěniny vhodné ke klíčení
Raw čili živá strava má tu výhodu, že se jí pouze čerstvé jídlo, které vařením jinak ztrácí hlavně vitamíny. A jedním z dalších výtečných věcí je obstarávání vitamínů v přirozené formě, např. klíčením semínek. Semínka je třeba vybírat velmi pečlivě a nejlépe je nakoupit v bio obchůdku. Mohla být i chemicky ošetřena, což v „zeleném“ obchodě nehrozí.
Proč klíčit?

  1. Jíte čerstvou potravinu.
  2. Jíte plnohodnotné vitamíny v živé formě.
  3. Máte přísun vápníku, hořčíku, železa, draslíku a minerálů v přirozené formě.
  4. Nepřehlédnutelná je i porce vlákniny.
  5. Je to zábava!různodruhový zeleninový salát

Jak klíčit?

  1. V obyčejném zahradník truhlíku, v nakličovací misce, nakličovací sklenici, na vatě.
  2. Připravte si zelené drobné mungo fazolky a propláchněte je čistou studenou http://www.kb5.cz/2014/08/otuzovani-studenou-vodou-metoda-eugena-sandow-intro-program-ke-stazeni/ vodou.
  3. Vložte do nádoby a zalijte vodou tak, aby byly lehce ponořené.
  4. Denně je alespoň 2x propláchněte. V letním horku je proplachujte vícekrát.
  5. Po pár dnech fazolky vyženou klíčky.
  6. Sklízejte!

Závěr?

  1. Stali se z vás zahradníci, ani nevíte jak.
  2. Máte zdroj zdravých vitamínů vždy při ruce.
  3. Víte, co jíte!
  4. Klíčky mají široké použití v kuchyni – můžete je konzumovat jen tak, anebo na žitný chléb pomazaný tvarohovou pomazánkou a posypanou vašimi výrůstky. V zeleninovém salátu, v polévce anebo jako ozdoba běžných jídel.

4/5 - (1 vote)