Rodičovská rivalita

Přát si velkou a šťastnou rodinu je snadné, ovšem realita bývá často složitější. Po narození dětí, se změní celý dosavadní život dvou partnerů a rovněž bude podléhat změně i rozchod nebo rozvod, kdy se budete muset domluvit nad tím, jak bude probíhat oddělená výchova vašich dětí.

spoutaná dvojice

Neplacení alimentů

Poměrně náročná a ne příliš lichotivá situace nastane, pokud váš partner přestane platit alimenty na děti. Díky jeho finanční nezaujatosti se můžete ocitnout ve finanční tísni, kterou určitě pocítíte. I když si říkáte, že vám nějaké peníze dát musí, cesta k jejich získání je zdlouhavá.

Nejlepším řešením je vaše společná domluva, která bude mít nějaká pravidla a řád. Abyste se však mohli na něčem dohodnout, musíte spolu vycházet a komunikovat alespoň skrze děti. V případě, že víte, že je váš partner nespolehlivý a marnivý chlap a peníze vám dávat nebude, neváhejte řešit situaci radikálně.

Střídavá péče?

Přemýšlet nad střídavou péči byste měli pouze v případě, že se na vašeho partnera dá spolehnout a je zodpovědný. Nemůžete přece nechat vaše děti s člověkem, který se o nich nedokáže postarat a poskytnout jim nejen materiální hodnoty, ale i citové.
dokument v deskách

Rivalita mezi vámi dvěma

Ať už byl důvod vašeho rozchodu s partnerem jakýkoliv, v případě, že máte děti, rozhodně se nejedná o ukončenou kapitolu ve vašem životě. Nesmyslné hádky a různé schválnosti, které si budete provádět, vás dostanou ještě do horší situace. A vaše děti to pochopitelně uvidí.

Měli byste se alespoň pokusit o to, vzájemně si neztrpčovat život a vynahradit vašim dětem to, že nežijí v úplné rodině alespoň tak, že spolu budete v jejich přítomnosti slušně komunikovat a nenadávat si při každé příležitosti, která nastane.

To největší napětí časem zmizí a uvidíte, že lze společně fungovat i po nepříjemném rozchodu. Jediné, co je podstatné je to, aby vaše děti měly oba fungující rodiče a je vaší povinností, jim tuto hodnotu poskytnout.